Geen categorie

Populaire baksels

Sta jij graag in de keuken om lekkere baksels te bereiden? Of ben jij liever degene die de baksels oppeuzelt? Voor een gebakje is iedereen altijd wel in. Na een dag shoppen in de stad is een appeltaart op het terras altijd welkom. En op een verjaardag kan de slagroomtaart eigenlijk niet missen. Wat zijn nou populaire baksels op het moment? 

Heerlijke zoete tapas

Houd jij wel van een high tea? Allerlei lekkere hapjes, warme thee en gezellig kletsen. Dat klinkt natuurlijk als een geweldige dagbesteding. Zoete tapas is een groot onderdeel van een heerlijke high tea. Normaalgesproken zijn tapas hartige Spaanse lekkernijen, maar we zien steeds vaker zoete tapas voorbijkomen. Zit jij bomvol van al het lekkers? Het is zonde om de heerlijk zoete tapas weg te gooien. Neem daarom altijd papieren zakjes of plastic zakjes mee, zodat je alle overblijfsels mee naar huis kan nemen. Morgen is het dan weer genieten geblazen. 

Allergievrij bakken

In de supermarkten zijn er steeds meer schappen en producten die speciaal zijn voor mensen met allergieën. Denk bijvoorbeeld aan het schap met glutenvrije producten of de vele lactosevrije drankjes op de zuivelafdeling. Hierdoor is het allergievrij bakken ook een stuk makkelijker. Ook voor mensen zonder allergieën zijn de baksels lekker om te proeven. Benieuwd naar wat voor recepten er allemaal zijn? Het internet staat vol met creatieve en overheerlijke bakideeën.  

Vegan gebak

Wanneer je door het stadscentrum fietst, kom je veel kleine en leuke eetgelegenheden tegen. Veel van deze lokale hotspots hebben tegenwoordig vegan gerechten op de menukaart staan. Zin in een zoete lunch? Geniet dan van een vegan bosvruchtenplaatkoek of een vegan chocoladetaart met frambozen. Je hoeft eigenlijk niet eens je huis uit voor lekkere vegan baksels. Ook thuis kun je makkelijk je eigen vegan baksels bereiden. 

Groenten en gebak gaat goed samen

De laatste jaren zijn we in Nederland steeds bewuster gaan eten. Dit sluit aan bij het feit dat duurzaamheid een steeds prominentere rol speelt in de samenleving. Bij de keuze voor bepaald eten, denken nu meer mensen na over de gevolgen hiervan voor het milieu. In de bakwereld zien we dit terug. Het is namelijk steeds populairder om zoet gebak te combineren met groenten. Denk bijvoorbeeld aan een pompoencake, rodebietentaart of aubergine chocoladetruffels. Er zijn tegenwoordig zelfs complete kookboeken die verrukkelijke recepten uitlichten voor gebak met groenten. Hartstikke leuk om zelf eens uit te proberen en zo nieuwe smaken te ontdekken!

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *