Koken

Onderschatte kruiden

Kurkuma

We kennen allemaal de standaard kruiden welke de meesten van ons wel in het keuken kastje hebben staan. De Hollandse standaard is zout en peper, maar daar zijn er in de loop der jaren een hoop bijgekomen. Neem basilicum, rozemarijn, peterselie en ook knoflook. Allen producten welke we van origine niet in de Nederlandse keuken gebruiken, maar ondertussen wel de standaard zijn geworden in ons huishouden. Naast deze kruiden zijn er ook kruiden welke we waarschijnlijk wel in ons kastje hebben staan, maar heel weinig worden gebruikt. Ben jij ook nieuwsgierig geworden wat voor kruiden je waarschijnlijk te weinig gebruikt? Lees dan snel verder! 

Gember 

We kennen allemaal de gemberwortel wel. Een heerlijk lichtpittig kruid. Veel mensen gebruiken het in hun thee, maar het is ook een heerlijke toevoeging aan wok gerechten en bijvoorbeeld een lekker geroosterde kippenpoot. Snij het in kleine blokjes of reepjes wanneer je gaat wokken, rasp het heel fijn wanneer je het gebruikt in een marinade of snij wat plakjes om in je olie te gooien terwijl je het opwarmt. Deze laatste tip is vooral erg lekker wanneer je een lekker stuk vlees gaat bakken! Wanneer je de gember dun genoeg snijd worden ze lekker krokant en kan je ze zelfs gebruiken als garnering!  

Pro gember tip: Pel je gember met een lepel. Door de schil er letterlijk af te schrapen blijft alles wat eronder zit over en heb je heel weinig restjes! 

Kurkuma 

Wellicht ken je het onder de Nederlandse naam geelwortel, maar in veel kastjes is het te vinden onder kurkuma. Een prachtig aromatisch okergeel kruid wat met verschillende gerechten te combineren en zelfs thee van te trekken is. Neem bijvoorbeeld een lekkere kippenborst, wanneer je een heerlijke marinade maakt voor je kip gooi er dan de volgende keer een theelepel kurkuma bij! Hierdoor krijgt je kip naast een prachtige smaak ook een hele mooie goudgele kleur. Naast et feit dat kurkuma een prachtige kleur geeft aan je eten is het sterk ontstekingsremmen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *